7ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας

Το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας, διοργάνωσαν το 7ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας με τίτλο «Δράση για την Κλιματική Αλλαγή: Προκλήσεις & Λύσεις», που πραγματοποιήθηκε εχθές στο Μουσείο Μπενάκη.

Το φόρουμ εξέτασε τις προκλήσεις που συνεπάγεται η προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις λύσεις που μπορεί να φέρει ο επιχειρηματικός τομέας. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής και τόνισε ότι «τα επιστημονικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών και είναι θεμελιώδες να εργαστούμε συλλογικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Μεταξύ των ομιλητών από τη Σουηδία ήταν επίσης ο καθηγητής Tomas Kåberger, Chalmers University of Technology Göteborg, ο οποίος εξηγεί πώς η ηλεκτρική ενέργεια χαμηλού κόστους από ανανεώσιμες πηγές άνοιξε ευκαιρίες για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων σε διάφορους τομείς.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η Πρόεδρος του HSCC, κ. Ράνια Πατσιοπούλου, και ο Πρέσβης Johan Borgstam. Ο Πρέσβης Borgstam τόνισε ότι η Σουηδία έχει ήδη ένα ενεργειακό μείγμα 60% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά ότι ο φιλόδοξος στόχος μας είναι η Σουηδία να καταστεί ουδέτερη από ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2045.