Επαναλειτουργεί η Ελληνική χορωδία ΟΡΦΕΑΣ στη Στοκχόλμη

Σημαντική μέρα για την Ελληνική χορωδία Ορφέας στη Στοκχόλμη θα είναι η 6η του Οκτώβρη, καθώς επαναλειτουργεί μετά από αρκετό καιρό και όπως είναι φυσικό επικρατεί και ο ανάλογος ενθουσιασμός ανάμεσα στα μέλη της.

Μιλώντας στον HellasRadio ο πρόεδρος της Ελληνικής χορωδίας στη Στοκχόλμη κ. Χρήστος Σαβλάκης δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε όλοι χαρούμενοι και ανυπομονούμε για τη συνάντηση μας. Η επιστροφή αυτή θα γίνει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18.30 ενώ το ίδιο ραντεβού θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη. Καλούμε όλους όσους θέλουν να έρθουν κοντά μας να επικοινωνήσουν μέσα από την ιστοσελίδα της χορωδίας ακόμα και στο προσωπικό μου email”.

Δυο λόγια για την χορωδία

Η χορωδία “Ορφέας” ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2005. Είναι πολυφωνική με δύο γυναικείες και δύο αντρικές φωνές και αποτελείται από 35 άτομα. Το ρεπερτόριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικής: καντάδες, δημοτικά και λαϊκά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων ποιητών και συνθετών όπως του Ελύτη, του Ρίτσου, του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκι, του Κουγιουμτζή κ.α.

Εάν θέλετε να γίνεται νέο μέλος

Το να τραγουδάς πολυφωνικά σε χορωδία είναι αρκετά ενδιαφέρον και όχι τόσο εύκολο. Ο κάθε τύπος φωνής έχει την δική του μουσική να τραγουδά και τελικά είναι όλες οι φωνές μαζί που δίνουν το αποτέλεσμα που ακούει ο ακροατής. Το αίσθημα του να συμμετέχεις σε μια τέτοια ηχητική σύνθεση είναι, όταν όλα λειτουργούν, απερίγραπτο!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της χορωδίας www.orfeas.se

Πρόεδρος ΔΣ Ορφέα, Χρήστος Σαβλάκης

xristofer1955@yahoo.gr

Γίνε φίλος του Ορφέα και θα παίρνεις πληροφορίες για τις δραστηριότητες

Vi söker körsångare

Det är inte direkt det enklaste att sjunga i stämmor, men när det fungerar är det DET vackraste man kan uppleva, både som publik och som körsångare. Det är spännande och mycket lärorikt med körsång!

Vi söker nya körsångare.

Är du intresserad av grekisk musik, kan du sjunga (även lite) och vill sjunga med oss, kontakta oss

http://www.orfeas.se

eller

Styrelsens Ordförande Christos Savlakis

xristofer1955@yahoo.gr

Orfeas vänner

Bli vän till Orfeas och få information via e mail om konserter och andra aktiviteter.