Ομόφωνο “όχι” από την Ιερά Σύνοδο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, η πολύωρη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με αποκλειστικό θέμα το επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να αναγνωστεί μία εγκύκλιος «Προς το Λαό» την Κυριακή στους ναούς, ενώ μια δεύτερη θα απευθύνεται στην κυβέρνηση, με την Εκκλησία να είναι κάθετη, όπως άλλωστε αναμενόταν, στο ζήτημα των ομοφύλων.

Σημειώνεται πως συστάθηκε τριμελής επιτροπή για τη σύνταξη του κειμένου, όπου ανακοινώνονται οι βασικές αρχές της Εκκλησίας σχετικά με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτή αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αν και διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είχε επιχειρήσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Όμως, το προηγούμενο διάστημα, οι “σκληροί” Ιεράρχες, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, ο Φθιώτιδας Συμεών, ο Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο Κέρκυρας Νεκτάριος, έχουν ήδη υψώσει λάβαρα. Ορισμένοι, δε, μιλούν ακόμη και για “λαοσυνάξεις”.