Γιώργος Κοντορίνης: “Στις 11 Σεπτεμβρίου καθορίζεται το μέλλον της Σουηδίας”

Ο Γεώργιος Κοντορίνης είναι υποψήφιος στις φετινές Εθνικές εκλογές της Σουηδίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα. Ας τον γνωρίζουμε καλύτερα. 

Ο Γιώργος Κοντορίνης είναι Αντιπρόεδρος του Δικτύου του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη και Πρόεδρος από το 2008 – 2018, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ η μητέρα του Ζωή Κλείτσα κατάγεται από τον Βόλο του νομού Μαγνησίας.

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διαχείριση Οικονομικών και Ανθρωπίνων Πόρων. Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος στην Σόλνα της Σουηδίας από το 2002. Είναι Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της επιτροπής διεθνών σχέσεων από το 2014 έως σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Αιρετών στη Στοκχόλμη, συμμετάσχει στο Δίκτυο Αποδήμων Μαγνησίας, το “Κοινόν των Μαγνήτων” από το 2008 . 

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια Στοκχόλμης 2006 και 2010. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Σόλνα 2004 έως το 2015. Ήταν μεσολαβητής στο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμων Σόλνας και Καλαμαριάς, καθώς επίσης και Πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασιακού Σωματείου St. Jude Medical 1998 –2000 και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Στοκχόλμης.

Εργάζεται ως στέλεχος στην Ομοσπονδία Εργαζομένων για το Μέταλλο και την Βιομηχανία της Σουηδίας. Διατέλεσε Πρόεδρος της Σουηδικής Συνομοσπονδίας Πολιτικής Προστασίας καθώς και του Ερυθρού Σταυρού στην Σόλνα. Έχει τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του μεταξύ άλλων με το Χρυσό Μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας και με το Αργυρό Μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού. 

Το μήνυμα του Γιώργου Κοντορίνη για τις φετινές εκλογές

Εσύ και εγώ έχουμε την δύναμη με την ψήφο μας να το αποφασίσουμε. Όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη και οι ψήφοι μας έχουν την ίδια βαρύτητα.

Θέλουμε να συμβάλουμε στην ευημερία και την παραπέρα εξέλιξη του σουηδικού μοντέλου η θα αφήσουμε την Σουηδία στα χέρια των αστών και της ελεύθερης αγοράς;

Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι!

Μόνο μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να διασφαλίσουμε την ποιότητα στα σχολεία και τα νοσοκομεία, να εξαφανίσουμε την μάστιγα της εγκληματικότητας, να διασφαλίσουμε τις κοινωνικές παροχές και ασφαλίσεις και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα.

Εμείς οι σοσιαλδημοκράτες δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για ισοτιμία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες.

Είναι επίσης σημαντικό ως Έλληνες να αγωνιζόμαστε για την να προώθηση των εθνικών μας θεμάτων καθώς και για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες στην Σουηδία.

Αγαπητή συμπατριώτισσα, αγαπητέ συμπατριώτη

Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στις εκλογές της 11 του Σεπτέμβρη και με την ψήφο σας να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου!

Πιστεύω πως η συμβολή σας και η συμπαράσταση σας είναι καθοριστική για την εκλογή πολιτικών ελληνικής καταγωγής που θα σας εκπροσωπήσουν στη σουηδική Βουλή, περιφέρεια και τους δήμους.

Γεώργιος Κοντορίνης

Υποψήφιος στην Περιφέρεια Στοκχόλμης

Υποψήφιoς στον Δήμο Σόλνας

Tel. 0706921818