Νέος Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα ο κ. Johan Borgstam

Σήμερα, ο νέος πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Johan Borgstam παρουσίασε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην Ελλάδα, ο Πρέσβης Borgstam ήταν Πρέσβης και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αιθιοπία. Έχει επίσης διατελέσει Πρέσβης της Σουηδίας στην Κένυα, Πρέσβης της Σουηδίας στο Κονγκό καθώς και Γενικός Διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Στοκχόλμη.

Ο Πρέσβης έχει αναλάβει μια σειρά άλλων θέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας, κυρίως στον τομέα του διεθνούς εμπορίου.

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που διορίστηκα από τη Σουηδική Κυβέρνηση να υπηρετήσω ως Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα. Η παρουσίαση των διαπιστευτηρίων μου σήμερα στην Πρόεδρο Σακελλαροπούλου σημαίνει ότι μπορώ πλέον να ασχοληθώ πλήρως με όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας. Η Ελλάδα και η Σουηδία μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό φιλίας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού και ανυπομονώ να συμβάλω στην εμβάθυνση αυτών των δεσμών», λέει ο Πρέσβης Borgstam.

Πηγή: Προεδρία της Δημοκρατίας