Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Σουηδία

Η Medelhavets Produktion & Events συνεχίζοντας τα αφιερώματα στους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς παρουσιάζει δύο μοναδικές συναυλίες αφιέρωμα στο Μεγάλο Έλληνα δημιουργό Θάνο Μικρούτσικο. Οι συναυλίες είναι οι πρώτες που γίνονται στο εξωτερικό μετά το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου που συμπληρώνουν τα 3 χρόνια (28 Δεκεμβρίου 2019).

Ο Μανώλης Μητσιάς ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες του Θάνου που για χρόνια περπατούσαν μαζί του, ερμηνεύουν στις δύο συναυλίες σε Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ στη Σουηδία τα πιο αγαπημένα τραγούδια του.

Οι τρεις ερμηνευτές, τρεις σπουδαίες φωνές της Ελληνικής μουσικής θα μας ταξιδέψουν με μια ΠΙΡΟΓΑ στις μελωδικές θάλασσες του ΚΑΒΒΑΔΙΑ παρέα με πολλά άλλα μεγάλα & αξέχαστα τραγούδια όπως, Ρόζα, Πάντα γελαστοί, Λούνα Παρκ, Σαν πλανόδιο τσίρκο, Η αγάπη είναι Ζάλη, Ελένη, Μία πίστα απο φώσφορο, Άννα μην κλαις, Μικρές Νοθείες, Ανεμολόγιο, Θεσσαλονίκη, Ο Άμλετ της σελήνης, Η δίκοπη ζωή, Μια παλιά φωτογραφία, Ατομική μου ενέργεια και πολλά άλλα αξέχαστα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Πάντα κάτω απο τη μουσική διεύθυνση του μόνιμου συνεργάτη του και Alter Ego του συνθέτη, κύριου Θύμιου Παπαδόπουλου. 

Ο Μεγαλος Ελληνας συνθέτης και δημιουργός Θάνος Μικρούτσικος, έντυσε με τη μουσική του τραγούδια με τα οποία αγάπησαν, ονειρεύτηκαν, έκλαψαν και γέλασαν πολλοί άνθρωποι και πορεύτηκαν στη ζωή τους με αυτά. Το έργο του άντεξε στο χρόνο και αγαπήθηκε απο πολλές γενιές. Πάντρεψε τη μουσική με τους μεγάλους ποιητές και σημάδεψε τον κόσμο με τις δημιουργίες του. Κατάφερε και έφτασε την ποίηση στα στόματα πολλών ανθρώπων που τα τραγούδησαν και άνοιξαν πολλά παράθυρα στον κόσμο. Ο ίδιος έζησε τη ζωή του μαχητικά και δυναμικά μέσα από τη μουσική του, την προσωπική του ζωή και από την κοινωνική του προσφορά.

Αν και ο ίδιος θα απουσιάζει, θα είναι παρόντες στις δύο συναυλίες η σύζυγός του ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και η κόρη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ και «οι συνεργάτες του, που περπάτησαν μαζί του» για πολλές δεκαετίες και θα βρίσκονται κοντά μας για να τον τιμήσουμε μέσα από τα τραγούδια που συνεχίζουν να μας συντροφεύουν και μας ψυχαγωγούν. Γιατί τα τραγούδια θα είναι πάντα εδώ και θα μας ταξιδεύουν. 

  • Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, Στοκχόλμη LILLA CIRKUS, Djurgårdsslätten 43-45, 11521, 
  • ώρα έναρξης εκδήλωσης 20.00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00)

Εισιτήρια www.ticketmaster.se 

  • Σάββατο 17 Δεκεμβριου 2022, , Γκετεμπόργκ, 
  • Quality Hotel The Weaver Göteborgsvägen 91, 43137, Mölndal
  • ώρα έναρξης εκδήλωσης 21.00 μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00)

Εισιτήρια:  www.medelhavetkultur.se