Συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Κ.Σ. με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια 

Αντιπροσωπία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Μωυσή Νικολαΐδη συναντήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με τον υπουργό τουρισμού της Ελλάδος κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος επισκέφθηκε την Σουηδία στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει το υπουργείο για την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Έλληνα πρέσβη κ. Ανδρέα Φρυγανά, του επικεφαλής του προξενικού γραφείου Στοκχόλμης κ. Νικολάου Καραλέκα  και του Γενικού  Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο πρόεδρος Μωυσής Νικολαΐδης και η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παρασκευή Καραζήση είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στα θέματα που απασχολούν τον ελληνισμό της Σουηδίας καθώς επίσης και να ενημερώσουν τον κ. υπουργό για την δουλειά της Ομοσπονδίας και τον θετικό της ρόλο στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Ιδιαίτερη μνεία και ενημέρωση έγινε για το θέμα που ταλανίζει την παροικία τα τελευταία χρόνια, αυτό του ιδρύματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ – Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ που βρίσκεται στη Στοκχόλμη και για την ευόδωση του τιτάνιου αγώνα που κατέβαλε η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια για την προάσπιση του ιδρύματος, δηλαδή της κοινής μας περιουσίας και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ο πρόεδρος Μωυσής Νικολαΐδης και η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παρασκευή Καραζήση

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως πιστού θεματοφύλακα των συμφερόντων του ελληνισμού της Σουηδίας αλλά και της καταστατικής της υποχρέωσης, κατάφερε με δικαστική απόφαση να αποτρέψει την μεθοδευμένη προσπάθεια αλλαγής του καταστατικού του ιδρύματος, που επιχειρήθηκε από μία ομάδα ανεξέλεγκτων ανθρώπων, πράγμα το οποίο θα είχε ως  αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος. Η Ομοσπονδία έχει ήδη προβεί και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την συγκρότηση ενός νόμιμου Δ.Σ. στο ίδρυμα, όπως ορίζει το αρχικό, νόμιμο καταστατικό του, και διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι η αποκατάσταση της νομιμότητας στο ίδρυμα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διαβεβαίωσε επίσης τον Υπουργό ότι η Ομοσπονδία από την πλευρά της θα πράξει το αυτονόητο και θα είναι αρωγός της προσπάθειας του Υπουργείου για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην σουηδική αγορά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας, γιατί όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο Υπουργός κάθε επιπλέον ευρώ που έρχεται από τον τουρισμό είναι πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες.

ΠΗΓΗ – Φωτογραφίες: Ομοσπονδία Ε.Σ.Κ.Σ