Ζημιές στον ΙΝ Αγίας Τριάδος στο Γκέτεμποργκ από την κακοκαιρία – Στον Άγιο Ιωάννη της Συροϊκωβιτικής Κοινότητος Θεία Λειτουργία το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Η Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας πληροφορεί το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας στο Γκέτεμποργκ, ότι χθες το απόγευμα, 21 Δεκεμβρίου 2022, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν πλημμύρες και ζημίες στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ.

Η Ιερά Μητρόπολις ενημέρωσε πάραυτα την ασφαλιστική εταιρεία και την αρμόδια εταιρεία, συνεργείο της οποίας μετέβη εντός ολίγου στο ναό, από όπου απομάκρυναν τα όμβρια ύδατα και τοποθέτησαν αφυγραντήρες.

Μετά τη διαπίστωση της ζημίας, ο εμπειρογνώμων εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε προσωπικώς τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ότι μέχρι της αποκαταστάσεως των ζημιών, ο ναός θα είναι εκτός λειτουργίας, γι᾽ αυτό και δεν θα είναι προσβάσιμος στους πιστούς.

Κατόπιν τούτων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Σουηδίας κ. Benjamin, τον ενημέρωσε για τα γενόμενα και τον παρεκάλεσε, να του παραχωρήσει το ναό της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Γκέτεμποργκ, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, που έχει ήδη προγραμματισθεί για την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο Σεβ. κ. Benjamin ανταποκρίθηκε θετικώς στο αίτημα του Ποιμενάρχου μας.

Επομένως, το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022, η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Ιωάννου της Συροϊκωβιτικής Κοινότητος (S:t Juhannes Syrisk kyrkan), στην διεύθυνση Blässebogärdet 2 , 424 33 Angered/Hjälbo.

Την Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα. (Όρθρος: 9:00 π.μ., Θεία Λειτουργία: 10 π.μ.)