Μακάριος Λαζαρίδης – Λέει “ναι” στον γάμο ομόφυλων

Την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τελικώς το νομοσχέδιο περί ισότητας του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε ότι η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και οι διευκρινίσεις που αυτός παρείχε όσον αφορά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης, ήταν που επηρέασαν καταλυτικά στην απόφασή του.

Έκανε λόγο για «ισορροπημένο νομοσχέδιο», το οποίο δεν περιλαμβάνει την παρένθετη μητέρα για τους ομοφύλους, την μετατροπή δηλαδή των γυναικών σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, ενώ θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υιοθετούνται οι όροι «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Αναφορικά με το γάμο, όπως εξήγησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, η μόνη διαφορά σε σχέση με σήμερα είναι ότι το σχετικό σύμφωνο θα υπογράφεται στο δημαρχείο, αντί του συμβολαιογραφείου.

Όσο για την υιοθεσία, τόνισε ότι από το 1946 προβλέπεται στην Ελλάδα η υιοθεσία από έναν άγαμο άνδρα ή από μία άγαμη γυναίκα, ενώ με τα νέα δεδομένα θα μπορούν να το υιοθετεί ένα ζευγάρι, ακόμα και ομόφυλο.

«Είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από πολλές πλευρές ένα παιδί να έχει δύο γονείς και όχι έναν», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι «διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν και μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες, μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει».

Παράλληλα, ο Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε ότι στη χώρα μας το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ψηφίστηκε το 1976 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό για την κατάργηση των διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού ψηφίστηκε το 2005, πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Είχε δηλώσει αρνητικός στην τεκνοθεσία

Σημειώνεται ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε δηλώσει προ ημερών στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ότι ζήτημα του γάμου είναι λυμένο με το σύμφωνο συμβίωσης και είναι πιο εύκολο να περάσει, ενώ σημείωσε πως είναι αρνητικός στην τεκνοθεσία.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ