Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να επανέλθει σε μια ισορροπία η χώρα”

“Όλες οι ιστορίες των τελευταίων 24ωρων επιβεβαιώνουν τη μεγάλη τοξικότητα που επικρατεί σε αυτές τις εκλογές / Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η χώρα να μην ξεφύγει από τον δρόμο που έχει χαράξει”

«Δυστυχώς όλες οι ιστορίες των τελευταίων 24ωρων επιβεβαιώνουν τη μεγάλη τοξικότητα που επικρατεί σε αυτές τις εκλογές. Εκτρέπουν την κατάσταση και τον προεκλογικό δημόσιο διάλογο από το πραγματικό διακύβευμα που θα προσδιοριστεί σε αυτές τις εκλογές, που είναι ποιος πραγματικά θέλουμε να κρατήσει το τιμόνι στη διακυβέρνηση του τόπου σε μια δύσκολη περίοδο, που δεν αναμένεται να γίνει πιο εύκολη, με όλες αυτές τις προκλήσεις και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που προέκυψαν και συνεχίζονται».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε την Παρασκευή (21/4) στην ΕΡΑ Καβάλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, παραλαμβάνοντας μια όχι και τόσο καλή κατάσταση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019. Στρωθήκαμε στη δουλειά, φέραμε κάποια αποτελέσματα και η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα, ιδίως όσον αφορά την αναπτυξιακή της πορεία, την Οικονομία, τη γεωπολιτική της θέση και το εκτόπισμά της διεθνώς».

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η χώρα να μην ξεφύγει από τον δρόμο που έχει χαράξει. Αν ξεφύγει και έχουμε την πικρή εμπειρία, την αρκετά πρόσφατη του 2015, τα πράγματα μπορεί πολύ γρήγορα να γίνουν πολύ ζόρικα…»

 «Ασφαλώς και δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα. Δρομολογήσαμε όμως τις λύσεις σε πολλά από αυτά και αισθανόμαστε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η χώρα να μην ξεφύγει από τον δρόμο που έχει χαράξει. Αν ξεφύγει και έχουμε την πικρή εμπειρία, την αρκετά πρόσφατη του 2015, τα πράγματα μπορεί πολύ γρήγορα να γίνουν πολύ ζόρικα. Ξέρουμε τι συνέβη το 2015, τις εξαγγελίες, τις υποσχέσεις, τα προγράμματα, τα με ένα νόμο και ένα άρθρο. Το ξέρουμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέρουμε τι έγινε και στράβωσε η δουλειά από το 2015 και μετά και την πληρώσαμε ακριβά. Εκείνο που δεν ξέρει ο κόσμος και είναι υποχρέωση μας να το επικοινωνήσουμε, είναι πόσο σκληρή δουλειά χρειάστηκε για να επαναφέρουμε τα πράγματα σε μια ισορροπία. Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε όλοι είναι ότι αυτή η σκληρή δουλειά έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με κρίσεις αδιανόητες παγκόσμιας εμβέλειας και άνευ προηγουμένου. Αυτό κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Εντάσεις γεωπολιτικής φύσεως, υγειονομική κρίση, πόλεμο στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση. Χρειάστηκε πολλή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες για να επιτευχθούν αποτελέσματα και να γίνει διαχείριση των κρίσεων, ώστε να μην έχουμε χειρότερα και τελικά σήμερα να έχουμε κάποια προοπτική για μια καλύτερη περίοδο, στην οποία πάλι τα στοιχήματα είναι κρίσιμα, αλλά υπάρχει μια προοπτική, γιατί η Οικονομία εμφανίζει σημεία βελτίωσης. Έχουν έρθει και δρομολογούνται επενδύσεις στην Ελλάδα, οι συνθήκες εργασίας παρουσιάζουν κάποια βελτίωση, υπάρχουν βοήθειες στους οικονομικά ευάλωτους, που ενισχύονται από την καλή οικονομική προοπτική και παρά τις προκλήσεις η Ελλάδα πατάει σήμερα καλύτερα στα πόδια της», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αυτοί που επένδυσαν σε παρόμοιες υποθέσεις στην ουσία έσκαψαν έναν λάκκο στον οποίο πέφτουν σήμερα οι ίδιοι. Αναφέρομαι στην υπόθεση Γεωργούλη και όλο αυτόν τον ντόρο που γίνεται, δυστυχώς για εμένα, γιατί άλλα θα έπρεπε να συζητάμε παραμονή εκλογών με κρίσιμα στοιχήματα για το μέλλον…»

 «Αυτήν την πορεία θα κληθούμε στις εκλογές να αποφασίσουμε αν θέλουμε να τη συνεχίσουμε ή να τη ρισκάρουμε και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Είναι κρίμα ο δημόσιος διάλογος να εκφεύγει αυτή τη στιγμή σε ένα πολιτικό ξεκατίνιασμα με αφορμή διάφορες υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτοί που επένδυσαν σε παρόμοιες υποθέσεις στην ουσία έσκαψαν έναν λάκκο στον οποίο πέφτουν σήμερα οι ίδιοι. Αναφέρομαι στην υπόθεση Γεωργούλη και όλο αυτόν τον ντόρο που γίνεται, δυστυχώς για εμένα, γιατί άλλα θα έπρεπε να συζητάμε παραμονή εκλογών με κρίσιμα στοιχήματα για το μέλλον. Ασφαλώς και είναι άσχημες αυτές οι υποθέσεις και πρέπει να διερευνηθούν, τα κόμματα να αναλάβουν ευθύνες και προχωρήσουν ίσως όλοι σε μια καλύτερη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για οποιοδήποτε αξίωμα. Όχι με όρους αναγνωρισιμότητας και δημοσιότητας, αλλά με όρους δυνατότητας προσφοράς στα δημόσια πράγματα. Δεν ξέρω αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πήρε τα μέτρα του και περιόρισε τα απόνερα της υπόθεσης αυτής. Απ’ όσο μαθαίνω σε επίπεδο Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης που κινούσε τροπολογίες στο ευρωκοινοβούλιο για να μη πάρει η Ελλάδα χρήματα για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, τελικά υπέστη ήττα, γιατί το ευρωκοινοβούλιο ψήφισε ότι τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα θα πρέπει να προστατεύονται κι αυτό είναι ένα ακόμη επίτευγμα που πετύχαμε. Γενικότερα βλέπουμε πως τα φέρνει η ζωή και τελικά εκεί που έχεις δημιουργήσει από παρόμοιου τύπου υποθέσεις κακοποίησης, παρενοχλήσεων κλπ, βρίσκεσαι κι εσύ υπόλογος. Έχουν κι αυτά μερίδιο στο δημόσιο διάλογο, το μεγάλο όμως μερίδιο έχει να κάνει με τα στοιχήματα που προανέφερα», σημείωσε στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Έργο υπάρχει, μπόλικο, μετρήσιμο και ορατό σε όλα τα επίπεδα – Νομίζω ότι η απόφαση για το ποιος πρέπει να κρατήσει το τιμόνι είναι ξεκάθαρη…»

 Τέλος, όσον αφορά το έργο που παρήχθη από τη Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της διακυβέρνησης της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εγώ ισχυρίζομαι ότι έργο υπάρχει, μπόλικο, μετρήσιμο και ορατό σε όλα τα επίπεδα. Για το επίπεδο της Εθνικής Άμυνας θα τα λέω συνέχεια το επόμενο διάστημα, που θα έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους πολίτες, όπως και για όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου και νομίζω καλό θα ήταν πάνω σε αυτά να συγκριθούμε, γιατί πάντα οι εκλογές αφορούν το μέλλον. Έχουν στοιχεία απολογισμού για τα πεπραγμένα του παρελθόντος, αλλά αφορούν το μέλλον και τι θέλουμε να γίνει εφεξής και ποιος θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του από εδώ και πέρα. Όταν μέσα σε μεγάλες φουρτούνες αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησαν σταθερά το τιμόνι της χώρας, όταν οι πριν από αυτόν κόντεψαν να ρίξουν το καράβι στα βράχια σε ήρεμες θάλασσες, το 2015, τότε νομίζω ότι η απόφαση για το ποιος πρέπει να κρατήσει το τιμόνι είναι ξεκάθαρη. Θα πούμε περισσότερα όταν μπούμε και επίσημα στην προεκλογική διαδικασία, από βδομάδα εκτιμώ».

Δημοφιλή Θέματα

O Γιώργος Λιβάνης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Αν Στο Χέρι Σου Είναι”

O Γιώργος Λιβάνης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Αν Στο...

Το λαϊκό προσκύνημα στον Βασίλη Καρρά – (Δείτε live)

Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί από τις 8 το πρωί,...

Ομόφωνο “όχι” από την Ιερά Σύνοδο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, η πολύωρη συνεδρίαση της...

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση...

Νέο τραγούδι από την Ελένη Αντωνιάδου με τίτλο “Πόσο σ’ αγάπησα”

Η Ελένη Αντωνιάδου στα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής της...

Topics

Γαλλία: Ανατροπή των δημοσκοπήσεων και επικράτηση της αριστεράς

"Ανακουφισμένες" αισθάνονται οι μεγαλύτερες εφημερίδες στη Γαλλία μετά το χθεσινό (7/7) εκλογικό αποτέλεσμα,...

Ελλάδα: Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων

Τα φυσικά ισοζυγία (γεννήσεις-θάνατοι) στη χώρα μας έχουν αλλάξει...

Σαμαράς και Καραμανλής έστειλαν ηχηρές προειδοποιήσεις σε Σκόπια και Τουρκία…και στην Κυβέρνηση

Στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι...

“Μοναχική Καρδιά”: Η νέα τεράστια επιτυχία από τις “Μέλισσες”

Οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ παρουσιάζουν τη μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού, το τραγούδι «Μοναχική...

“Αγάπη Του Καλοκαιριού” από τον Στέλιο Ρόκκο

Ο Στέλιος Ρόκκος παρουσιάζει με τον μοναδικό μουσικό τρόπο του το « Αγάπη...

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Που επέλεξαν να το περάσουν φέτος οι Έλληνες

Τις προτιμήσεις των Ελλήνων που ταξίδεψαν για το τριήμερο του...

“The Times”: Tα 16 πιο “χαλαρωτικά” νησιά της Ελλάδας

«Η Ελλάδα είναι γεμάτη μαγευτικά σημεία για γαλήνιες στιγμές...

Πατάς και ακούς παλιά λαϊκά

spot_img