Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους προκειμένου να συνδράμουν αμυντικά την Ουκρανία”

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε αναφορά που έκανε στο περιθώριο της συνεδριάσεως της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης, σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας σχετικώς με τη στρατιωτική αρωγή που παρασχέθηκε στην Ουκρανία από τη χώρα μας. 

Ο Υπουργός επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή, ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία -γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εκ νέου αποστολής άλλων συστημάτων και τα λοιπά- ήρθε από τα αποθέματά μας.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σημείο της αμυντικής μας διάταξης, ιδίως στα νησιά, για να πάρουμε κάποιο σύστημα από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Αυτό το καταστήσαμε σαφές και η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο από αυτό.

Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους προκειμένου να συνδράμουν αμυντικά την Ουκρανία. Αυτό θα ήθελα να το καταστήσω σαφές αλλά θα τα πούμε ίσως εκτενέστερα, αν συνέλθει η Επιτροπή και γι’ αυτά τα θέματα ειδικά.

Ευχαριστώ»