Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητής μέχρι το 2024

Η ΚΕΔ εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί υπό την εποπτεία της FIFA και της UEFA, οι οποίες ορίζουν ξένους αρχιδιαιτητές, με τελευταίο χρονικά τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που είναι μέχρι και σήμερα επικεφαλής της διαιτησίας.

Παράλληλα, οι δυο συνομοσπονδίες μαζί με τον άγγλο πρώην ρέφερι σχεδιάζουν και την επόμενη μέρα στην ελληνική διαιτησία, και φαίνεται πως έχει κλειδώσει η παραμονή ξένου αρχιδιαιτητή μέχρι το 2024 στην ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα, από τις FIFA και UEFA θέλουν να ακολουθήσουν το βασικό πλάνο που είχαν υιοθετήσει πριν από μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να συνεχίσει και για τα επόμενα 2,5 χρόνια με ξένο επικεφαλής. Φαβορί για να παραμείνει είναι ο τωρινός πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο άγγλος αρχιδιαιτητής στηρίζεται από τις συνομοσπονδίες και ταυτόχρονα λογοδοτεί μόνο εκεί, ενώ αν χρειαστεί FIFA και UEFA θα επιβάλουν στην ΕΠΟ τον Κλάτενμπεργκ.

Ο ίδιος ο πρώην διαιτητής της Premier League θέλει να μείνει στην Ελλάδα και στο συγκεκριμένο πόστο, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια οι ορισμοί ξένων διαιτητών, ειδικά σε σημαντικά παιχνίδια και ντέρμπι.

Εξάλλου, ο κανονισμός που τους επιβάλλει είναι των FIFA, UEFA και θεωρούν ότι η έλευσή τους βοηθά την πρόοδο της διαιτησίας, αφού προς το παρόν δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη και από τον ίδιον τον Κλάτενμπεργκ στους έλληνες ρέφερι.