Σήμερα στη Βουλή η συνεδρίαση για την τραγωδία των Τεμπών

Μέσα σε βαρύ πολιτικό κλίμα συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής με τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να καλείται από το σύνολο της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να υποστηρίξει με ποια μέτρα θα αναταχθεί το κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών στον σιδηρόδρομο.

Το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση το έδωσε ο πρωθυπουργός που είπε μετά από σύσκεψη με τους νέους προέδρους του ΟΣΕ της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train πως «Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και νομίζω ότι πρέπει όλοι να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας…».

Ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτή την επισήμανση είναι γιατί θέλει το αργότερο μέχρι της 7 Απριλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς μετά από λίγες ημέρες ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα και οι πολίτες προετοιμάζονται για το Πάσχα.

Η κυβέρνηση θα ενισχύσει με όλους τους τρόπους το εγχείρημα επαναλειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου θέτοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο Πρωθυπουργός στην σύσκεψη που συγκάλεσε έθεσε ως προτεραιότητα την διαρκή επιθεώρηση των υποδομών την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την σταθερή χρηματοδότηση του ΟΣΕ.

Πάνω σε αυτά ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης θα απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης ενώ πυρά είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί και ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής.

Η αντιπολίτευση βάζει στο κάδρο των ευθυνών εκτός του Κ. Καραμανλή και τους δύο υφυπουργούς μεταφορών τους κ.κ Παπαδόπουλο και Καραγιάννη ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες προκύπτουν και για τον κ. Ξιφαρά, γενικό γραμματέα του ίδιου υπουργείου.

Το Μέγαρο Μαξίμου αλλάζοντας τακτική και θέλοντας να μην κρύψει τις ευθύνες του πρώην υπουργού κ. Καραμανλή , τον καλεί να δώσει άμεσα τις δικές του απαντήσεις για την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση.

Επιθυμία της είναι η πραγματοποίηση της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και για αυτό η Ν.Δ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Κ. Τασούλα έτσι ώστε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι τότε στο διάστημα που απομένει ασκούνται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στην κρίσιμη συνεδρίαση. Ο Σερραίος πολιτικός μέχρι στιγμής δείχνει ότι θέλει να παραστεί στην επιτροπή για να καταθέσει τις δικές του απόψεις, με το Μέγαρο Μαξίμου να θέλει την παρουσία του στην επιτροπή για να μιλήσει και να ρίξει φως σε πτυχές της τραγωδίας από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, λόγω της θέσης του, από τους οργανισμούς του ΟΣΕ των οποίων ήταν πολιτικός προϊστάμενος.