Στοκχόλμη: Μήνυμα της κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη για την 25η Μαρτίου 1821 – (Βίντεο)

Δεκάδες καλεσμένοι κατέκλυσαν την πρεσβευτική κατοικία της Ελληνίδας Πρέσβειρας στη Στοκχόλμη κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη, το απόγευμα της Πέμπτης 21ης Μαρτίου 2024 με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο σύντομο μήνυμα της η κ. Φουντουλάκη τόνισε μεταξύ άλλων πως, “η σημερινή επέτειος είναι μια ευκαιρία στοχασμού για τα επιτεύγματα της χώρας μας, μέσα στους δυο αιώνες της ανεξαρτησίας της και ταυτόχρονα μας δίνει την ευκαιρία και μας καθοδηγεί για το κοινό μας όραμα για το μέλλον”.

Για τον Ελληνισμό της Διασποράς η κ. Φουντουλάκη είπε πως “είχε ιδιαίτερη επιρροή στον αγώνα για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους και διαχρονικά συνεισφέρει στην εμπέδωση ενός κοινού εθνικού οράματος και προσανατολισμού. Οι Έλληνες 1ης, 2ης, 3ης γενιάς που ζουν στη Σουηδία, με την οποία μας συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί παραδοσιακής φιλίας και με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες, δεν λησμονούν την Ελλάδα, προκόβουν εδώ και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν όλες τις σύγχρονες προκλήσεις”.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ευκαιρία που θα έχουν οι Έλληνες της Σουηδίας να ψηφίσουν φέτος το καλοκαίρι στις Ευροεκλογές με την επιστολική ψήφο, κάνοντας εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εξωτερικών τονίζοντας πως “είναι μια μεγάλη καινοτομία και δίνει σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όπου και να βρίσκονται, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εγγραφή σας στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου epistoliki.ypes.gov.gr

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο ιδιοκτήτης και δημοσιογράφος του HellasRadio κ. Ιωάννης Σιαπέρας