ΣΥΡΙΖΑ: Eκτός ψηφοδελτίων ο Παύλος Πολάκης – Πιθανή ακόμα η διαγραφή του

Ολοκληρώθηκε μετά από 2,5 ώρες η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Παύλο Πολάκη. Η εισήγηση στην Π.Γ. είναι ο αποκλεισμός του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, ενώ παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας για το αν θα διαγραφεί ή θα ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα για ένα χρονικό διάστημα.

Όλα δείχνουν έτσι ότι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα επικυρώσει την Πέμπτη ότι ο βουλευτής Χανίων θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες εκλογές. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι την απόφαση θα λάβει η Π.Γ. της οποίας είναι μέλος ο Παύλος Πολάκης, ενώ είναι πιθανό να είναι και παρών όταν θα συζητείται το θέμα…

Ωστόσο, το οριστικό μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ενδεχόμενο της διαγραφής του, θα κριθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος την Παρασκευή ή το Σάββατο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην διαγραφεί οριστικά, αλλά να τεθεί σε αναστολή για ένα διάστημα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει την ποινή του Πολάκη

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, δήλωσε ότι ήταν προσωπική του απόφαση η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τομεάρχη, και ότι δική του πρωτοβουλία ήταν η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Απέφυγε ωστόσο να κάνει λόγο για διαγραφή, όπως ανέμεναν πολλοί.

Πάντως, το documentonews.gr αναφέρει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής του, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αναφορά…

Συνεπώς, είναι βέβαιο ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διαγραφεί και από το κόμμα. Δηλαδή, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην του επιβληθεί άλλη τιμωρία, πέραν αυτής του αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια…

Όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος, οι προβλεπόμενες ποινές είναι τέσσερις:

-Aναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

-Διαγραφή

-Σύσταση

-Επίπληξη.

Στη σημερινή συνεδρίαση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν η Ράνια Σβίγγου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το “παρών” λόγω της διευρυμένης σύνθεσης, έδωσαν ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαούρτα Λίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού

Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από την τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα στον αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους.​

Το διαβάσαμε ΕΔΩ