Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί – Ολοκληρώθηκε η λήψη DNA από τους συγγενείς των θυμάτων

Είναι βέβαιο όμως ότι τα θύματα είναι περισσότερα και ο συνολικός αριθμός θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλα τα βαγόνια και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης μέσω του DNA από το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας.

Μόνο σήμερα ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο. Να σημειωθεί ότι λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού – εστιατορίου».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού.

«Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους» είπε και προσέθεσε ότι για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή.

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Ολοκληρώθηκε η λήψη DNA από τους συγγενείς των θυμάτων

Ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η διαδικασία λήψης DNA από τους συγγενείς των θυμάτων και αγνοούμενων επιβατών των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν το βράδι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου λίγο έξω από τα Τέμπη.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, αλλά και όσων αγνοούνται βρίσκονται από χθες στο Νοσοκομείο της Λάρισας και με φωτογραφίες τους στα χέρια προσπαθούν να μάθουν για την τυχή τους. Σήμερα τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν σορούς που δεν ήταν δυνατόν να αναγνωριστούν, στα συντρίμα των δύο αμαξοστοιχιών.

Οι συγγενείς που έδωσαν DNA θα ενημερωθούν ατρομικά από την αστυνομία, βρίσκονται όμως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας γιατί εκεί έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτων που εντοπίστηκαν και σδυνεχίζουν να εντοπίζονται από τα συνεργεία διάσωσης.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού αναμένονται το μεσημέρι της Πέμπτης, 2 Μαρτίου. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται έξι νέοι άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών.

Την ίδια ώρα φίλοι και συγγενείς με αναρτήσεις τους στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ